Contacteaza-ne: 0771 079 952

Depozitarea corecta a ceaiurilor - rolul cutiilor speciale de la DecoDepot

22/07/2019
de catre netsiter netsiter
recipiente pentru depozitarea ceaiurilor

O casa organizata este cea care dispune de tot felul de solutii practice privind aranjarea lucrurilor diverse, incepand de la cele din baie, pana la cele din bucatarie. De interes pentru gospodine mai ales este depozitarea corespunzatoare a ceaiurilor, in ideea de a pastra la fel de intensa aroma si calitatea acestora.

Este subiectul asupra caruia dorim sa ne indreptam atentia mai departe, unul fata de care multe persoane manifesta interes. Oricand este un moment bun pentru a savura un ceai delicios, indiferent ca preferientele sunt pentru unul fierbinte sau rece - si dupa vremea de afara.

Cum pastrezi ceaiul la fel de aromat si gustos?

Prin ceai ne referim la plantele pe care le folosim pentru a-l prepara. Ei bine, depozitarea acestuia presupune un proces simplu, insa legat de care prea putine persoane sunt in tema. Exista o serie de reguli esentiale pe care trebuie sa le in vedere.

Prima si cea mai importanta regula: depoziteaza ceaiul intr-un recipient etans!

In acest sens va punem la dispozitie o gama variata de cutii pentru ceai, care va vor ajuta sa mentineti calitatea plantelor. Desigur, astfel de cutii de depozitare pot fi folosite pentru orice in bucatarie. Modelele cu care va intampinam in magazinul DecoDepot vin sub design-uri interesante, astfel ca totul sa capete o eleganta aparte, respectiv sa faca din ritualul de servire a ceaiului o adevarata placere.

Intotdeauna trebuie sa aveti in vedere pastrarea recipientului ales intr-un loc uscat, rece, intunecat, lipsit de mirosuri puternice. Este ideal sa procedati astfel pentru a consuma ceaiul inainte de a interveni procesul de degradare a gustului sau a aromei sale.

Bineinteles, pana la a depozita personal ceaiul in debara, respectiv intr-un loc potrivit, conteaza ca si achizitia lui sa se faca dintr-o sursa care a avut aceeasi grija. Ambalajele lor trebuie sa fie ermetice, pentru a nu fi penetrate de umezeala, dar nici de mirosuri, de lumina etc. De altfel, nu strica nici ca ambalajul sa permita resigilarea ermetica dupa utilizare, cel putin pana va fi mutat in cutia speciala pentru depozitare.

La ce se refera deteriorarea ceaiului pe care o risti printr-o depozitare neadecvata?

Este vorba aici despre faptul ca plantele in cauza sunt supuse unei oxidari necontrolate. Cand acestea sunt produse, pregatite pentru ambalare, specialistii au in vedere strategii diverse prin care sa impiedice oxidarea. Oricine va aprecia un ceai proaspat, delicios. Mare atentie insa la cum se realizeaza oxidarea pentru ca procesul poate fi nociv, respectiv poate fi privit ca o forma de deteriorare a plantelor dinainte de a ajunge in cutia ta de depozitare.

Recunosti un ceai pe care e ideal sa nu il mai consumi dupa mirosurile straine specifice, dupa faptul ca nu mai are aceeasi aroma, respectiv dupa mucegai. Ceaiuri cu astfel de riscuri sunt cel verde, alb si cel galben.

Cat este de importanta stocarea ceaiurilor in recipiente ermetice?

Foarte importanta spunem noi! Din acest motiv, recomandam diverse cutii pentru depozitarea plantelor, etanse, pentru ca de astfel si oxidarea se va realiza foarte lent. Acest lucru se datoreaza faptului ca nivelul de oxidare pe care il permit este unul redus.

Nu in ultimul rand, este foarte important ca ceaiul sa fie pastrat intr-un recipient plin. Cand este aproape gol, sansele de a se deteriora sunt cu atat mai mari, chiar daca este etans. Recomandam consumarea lui intr-un timp scurt.

Cu aceste ganduri, speram ca sesiunile de rasfat prin servirea unui ceai delicios sa se desfasoare cu mai mare placere. Va asteptam in magazinul nostru cu o gama variata de cutii de depozitare dintre care puteti alege, in functie de necesitate si de preferinte.

Comentarii

Nici o postare găsită

Postare nouă