Contacteaza-ne: 0771 079 952

Culoarea anului - albastru clasic si cum te inspira aceasta pentru decorul casei

20/01/2020
de catre netsiter netsiter

Insititutul Pantone, cel care studiaza influenta culorilor si desemneaza culoarea anului, a nominalizat pentru 2020 culoarea albastra, tonul clasic insa cu valente moderne, se pare. Cromatica joaca un rol extrem de important in decorul casei si in directa legatura cu ambientul si de cum ne raportam la starea de spirit pe care o avem atunci cand ne aflam intr-un anumit mediu.

Albastrul este culoarea fidelitatii, a libertatii, a iubirii, de ce nu. Aduce liniste si pace si inspira in fel si chip. Marele avantaj al acestei culori este acela de a relaxa. Ne duce cu gandul la ape adanci si cer senin. Designerii de interior ne sfatuiesc sa imbratisam aceasta idee colorata – mai ales varianta pastelata care se potriveste foarte bine in camere unde exista lumina intensa, dand un aer placut intregii incaperi.

Cum introduci albastrul in decorul casei tale


Desigur, poti opta ca albastrul sa fie culoare predominanta intr-o incapere sau sa fie doar prezenta cu mici accente de contrast. Inclusiv peretii pot fi colorati astfel, intr-un ton pal sau intens, la fel si perdelele sau draperiile, precum si corpurile de iluminat si alte piese de decor. De precizat ca nuantele de albastru se potrivesc foarte bine in spatii bine iluminate, pentru a nu da senzatia unui spatiu inchis, prea incarcat si rece.

Interesante sunt deopotriva combinatiile cu albastru, caci nu te poti rezuma pentru toate incaperile doar la albastru si varietatea sa de tonuri. Asadar, merge de minune cu oranj, cu non culori, cu auriu sau rosu. Cel putin varianta albastru-alb se potriveste de minune in orice incapere, fara restrictii. In plus, pentru bai sa spunem ca albastrul este una dintre cele mai populare palete de culori pentru amenajare, mai ales la capitolul placi ceramice.

Pentru cei care prefera combinatia complementara de albastru si portocaliu, trebuie spus ca ar fi de preferat alegerea unei variante de albastru deschis, iar portocaliul sa fie in cantitate mai mare si mai putin saturat, un caramiziu sau oranj-auriu. In acest caz, nu trebuie sa iasa prea mult in evidenta culoarea calda, pentru a nu strica echilibrul cromatic. Cat despre albastru, acesta trebuie sa fie bland, pastel. Este adevarat ca nuanta anului este de albastru intens, ori in acest caz recomandarea este de a opta pentru accente de culoare in decor.

Recomandari de elemente de decor de la DecoDepot

Ca de fiecare data, pentru iubitorii de frumos dispunem de solutii pentru decorarea casei. La capitolul tonuri de albastru, DecoDepot are varietate, bineinteles. Una din cele mai apropiate tematici cu aceasta nuanta, usor de pus in aplicare, este cea a marii, cea care aminteste de sezonul estival. Elementele marine si tot ce tine de vara, mare si plaja pot decora orice incapere.

Pentru cei care doresc accente romantice, un ceas de perete albastru inchis poate fi una din optiuni. Este practic si necesar, asadar poate trona pe hol sau in living. Il gasiti aici.

Pentru cei care dispun si de terasa, in decorul gradinii se poate integra foarte usor o lanterna de tip felinar, cu led. Este tiparul clasic de felinar, cu maner, dar adaptat vremurilor noastre, cu intensitatea luminii reglabila. Il puteti comanda si vizualiza aici.

Cat despre cei care nu isi doresc neaparat schimbari majore, cat mai degraba cateva elemente colorate in tonuri de albastru, o rama foto este o idee buna. Sa pretuim amintirile este un indemn constant ce nu tine cont de vremuri. Rama foto atemporala o gasiti aici.

Va asteptam si in cadrul paginii pentru inspiratie. Fie ca va doriti un altfel de decor pentru una din incaperile caminului sau amenajarea unui spatiu destinat publicului larg, DecoDepot poate fi solutia pe care o cautati!

Comentarii

Nici o postare găsită

Postare nouă