Politica de retur

In conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, consumatorul, persoana fizica, beneficiază de o perioadă de 14 zile calendaristice pentru a se retrage dintr-un contract la distanţă, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere şi fără a suporta alte costuri decât costurile directe legate de returnarea produselor, precum si costurile privind diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor. Termenul de 14 zile prevazut pentru exercitarea acestui drept de retragere incepe sa curga, pentru produse, de la data primirii lor de catre consumator.

Sunt exceptate de la dreptul de retragere următoarele:

  • furnizarea de produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
  • furnizarea de produse confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar;

Comunicarea deciziei privind retragerea se efectueaza prin notificare scrisa si transmisa la adresa magazinului sau e-mail: office@decodepot.ro sau prin exprimarea deciziei de retragere printr-o declaratie neechivoca, transmisa vanzatorului pe un suport durabil, urmand ca societatea DECOCULT SRL sa confirme prin posta electronica primirea deciziei de retragere. In cazul exercitarii dreptului de retragere, cumparatorul are obligatia de a returna sau de a le inmana produsele vanzatorului, in decurs de cel mult 14 zile calendaristice de la data la care a comunicat vanzatorului decizia sa de retragere. Produsele se transmit la punctul de lucru al vanzatorului, respectiv: Brasov, Str. Poienelor nr.8, prin curierat rapid, pe cheltuiala consumatorului. Consumatorul este de acord ca sumele cuvenite ca urmare a retragerii din contract, sa se ramburseze prin virament bancar, in contul specificat de consumator sau comunicat impreuna cu exprimarea deciziei de retragere din contract.

Dreptul de retragere poate fi exercitat de catre consumator doar in cazul contractelor incheiate la distanta, de pe site-ul www.decodepot.ro, produsul returnat este intact, iar continutul pachetului produsului este complet. Nu vor fi acceptate produsele asupra carora au fost efectuate interventii neautorizate sau care au fost deteriorate de catre consumator: urme de uzura sau folosire excesiva, zgarieturi, ciobituri, lovituri, socuri mecanice / electrice; de asemenea, nu vor fi acceptate produsele care nu sunt insotite de toate accesoriile. In cazul exercitarii de catre consumator a dreptului de retragere dintr-un contract care presupune furnizarea de produse confectionate după specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar, DECOCULT SRL nu va returna contravaloarea avansului.