Contacteaza-ne: 0771 079 952

Transformati gradina intr-un paradis de primavara sau de Paste - iata cum!

28/03/2023
de catre Catalin E-advertising
gradina spatii exterioare decodepot

Primavara si Pastele sunt doua dintre cele mai frumoase perioade ale anului, pline de culoare si de bucurie. Incepe si sezonul cald mult asteptat, cand va doriti sa petreceti cat mai mult timp in aer liber. Daca doriti sa va bucurati de o gradina frumoasa si in ton cu spiritul acestei perioade, exista cateva trucuri simple de amenajare pe care le puteti folosi.

Iata un ghid pas cu pas despre cum sa transformati gradina intr-un adevarat paradis de primavara sau de Paste. Primul pas este sa planificati totul. Ganditi-va la spatiul pe care il aveti la dispozitie si la decoratiuni pentru gradina si plantele pe care doriți sa le includeti. Luati in considerare si conditiile de lumina si de sol din zona voastra pentru a va asigura ca alegeti plantele potrivite.

Incepeti curatenia de primavara!

Inainte de a incepe sa plantati si sa decorati este nevoie de o curatenie generala. Clasica intretinere, adica sa indepartati tot ce e uscat, sa taiati crengile moarte si sa curatati zona de iarba. Verdele predominant trebuie sa iasa in evidenta.

Alegeti flori de primavara

Florile de primavara sunt o alegere excelenta pentru amenajarea gradinii de primavara sau de Paste. Narcisele, lalelele, zambilele si ghioceii sunt doar cateva dintre florile care vor aduce culoare si viata in gradina voastra. In plus, aceste flori sunt usor de intretinut si pot fi plantate in gradina sau in ghivece.

Decorati cu oua de Paste

Ouale de Paste sunt un element de decor clasic pentru perioada pascala. Dar cine spune ca acestea sunt decoratiuni doar indoor, pe masa sau in cosulete plasate strategic in casa? La fel de bine pot fi puse si in gradina, locatie perfecta pentru a le afisa. Puteti suspenda ouale de crengile copacului sau puteti sa asezati un cos cu oua colorate in mijlocul gradinii. In plus, puteti decora si alte zone ale gradinii, cum ar fi gardul, cu ghirlande de oua.

Includeti accesorii de gradina

Pentru a completa amenajarea gradinii de primavara sau de Paste puteti adauga si accesorii de gradina, cum ar fi o fantana de apa sau o statuie decorativa. Iar ca punct final vorbim despre un plus de personalitate dat gradinii. Cu putin efort poate fi creata o atmosfera placuta pentru petrecerea timpului in aer liber: Adaugati luminite de exterior!

Luminitele de exterior pot fi un element excelent de decor pentru orice gradina. Acestea vor crea o atmosfera romantica si confortabila pentru serile tarzii de primavara sau pentru petrecerea Pastelui in aer liber. Puteti alege luminite colorate sau luminite cu LED-uri pentru a economisi energie si a adauga un element modern gradinii.

In 2023 tendintele in amenajarile de spatii verzi, curti si gradini se concentreaza pe aspectul estetic si pe sustenabilitatea ecologica. Materialele organice, cum ar fi lemnul si piatra, sunt din ce in ce mai populare, adaugand un aspect natural si rustic in amenajarea gradinilor. In plus, plantele si florile de tip nativ sunt preferate pentru a crea un mediu mai ecologic si pentru a sustine biodiversitatea locala. De asemenea, amenajarile de gradini inteligente, care includ iluminatul si irigarea controlata, cat si utilizarea sistemelor de reciclare sunt tot mai apreciate. In general, in 2023, se cauta amenajari cu un impact mai mic asupra mediului inconjurator, cu aspect natural si estetic placut.

Voi ce alegeti? 

Comentarii

Nici o postare găsită

Postare nouă