Contacteaza-ne: 0771 079 952

Perne, pături și covoare - Ce culoare și motive trebuie să alegi în funcție de stilul de amenajare

19/04/2022
de catre
textile pentru casa

Ultimele detalii în decor: pernele, păturile şi covoarele pot completa perfect sau strica de tot amenajarea. Culoarea, motivele, până şi textura au rolul lor şi ajută la definirea stilului ales de tine. Fie că vorbim de modern, rustic, scandinav, romantic sau clasic, mai jos găseşti câteva sfaturi pentru a te asigura că nu dai greș când decorezi cu textile. 

Pleduri și pături

Culoarea - Nuanțele solide, precum albastru închis, roșu burgundy, vernil etc. creează contraste, subliniind simplitatea și eleganța decorului, le recomandăm pentru interioarele clasice. Nuanțele neutre, (gri deschis, maro cenușiu, gri albăstrui, crem și alb lăptos) sunt perfecte pentru decorurile în stil scandinav, tradițional sau romantic. Păturile și pledurile în culori vii, multicolore sau cu modele complexe creează o atmosferă jucăușă și dinamică, devenind cu ușurință un element principal în decorul cromatic al oricărei camere. 

Modelul - Păturile care au în pattern flori sau linii simple, clasice, în culori neutre sunt excelente pentru un decor în stil clasic. Țesăturile cu dungi, zigzaguri sau cu modele vegetale creează zone de interes și contraste atractive, mai ales dacă sunt colorate, perfecte pentru un decor modern, scandinav sau eclectic.

Textura - Păturile din imitație de blană aduc textură și dinamism în decor și sunt de cele mai multe ori folosite în spațiile simple și ordonate. Blana falsă se potrivește cu o varietate de materiale, de la mătase, catifea până la lână. Noi îți recomandăm să o așezi pe pat, canapea sau chiar pe fotolii și scaune metalice. Un alt tip de pături sunt cele tricotate, potrivite pentru decorurile feminine, romantice și delicate.

Perne decorative

Culoarea - Pernele decorative ar trebui să fie combinate armonios nu numai între ele, ci și cu întregul decor. Cel mai simplu și la îndemână mod de a face asta este de a te folosi de fețe de pernă din același material precum cel al draperiilor. Pentru mai mult dinamism adaugă și câteva perne decorative într-o singură nuanță, de preferat complementară celor de mai sus.

Modelul - Pernele decorative cu model floral sunt potrivite pentru un decorurile clasice și feminine. Printurile cu forme geometrice se potrivesc decorurilor nordice, moderne, contemporane. Pentru decoruri rustice poți alege perne cu model vegetal sau tartan. 

Covoare

Covoarele nu aduc doar un plus estetic unei amenajări, ele îndeplinesc și funcții practice - căldură și delimitare a spațiilor. Poți folosi un covor tradițional în hol, pentru a crea un traseu vizual către celelalte camere. În spațiile moderne sau contemporane poți adăuga covoare cu modele complexe și culori tari, mai ales dacă piesele de mobilier sunt unitare și simple. Pentru un interior rustic poți alege covoare din fibre textile, iar într-un interior clasic îți recomandăm să alegi un covor cât mai simplu și uni.

Nu uita, atunci când alegi un covor, trebuie să ai grijă la dimensiune. De exemplu, în zona de zi, covorul ar trebui să se încadreze în perimetrul scaunelor, al fotoliilor sau canapelei și măsuței de cafea.



Comentarii

Nici o postare găsită

Postare nouă