Contacteaza-ne: 0771 079 952

Iluminatul gradinii - ghid practic

24/06/2020
de catre Deco Depot

Iluminatul in gradina nu este acelasi lucru cu ce alegi pentru incaperile din casa. Aici iti petreci timpul liber, primesti oaspeti, organizezi petreceri sau intalniri. Ai nevoie de iluminat care sa creeze o atmosfera placuta, un cadru intim, dar in acelasi timp sa fie si eficient.

Gradina luminata este o necesitate in primul rand. Din ratiuni practice vei opta pentru o sursa de iluminat care sa te ajute sa evidentiezi decorul in serile in care doresti sa te relaxezi in aer liber. In plus, daca in gradina ta ai investit si in arbusti si copacei, spre seara acestea umbresc si mai mult gradina.

Ai nevoie de lumina potrivita si pentru securitatea zonei. O idee practica pot fi corpurile de iluminat cu senzori.


Corpurile de iluminat in gradina

In colectia noastra de produse veti gasi negresit si surse de iluminat pentru gradina. Una din idei este cea a lampelor solare, printre cele mai cautate, mai ales in aceasta perioada. Acestea nu vor fi principala sursa de lumina, dar vor completa perfect acest cadru. Pot fi amplasate, spre exemplu, de-a lungul aleilor din gradina. Sunt o sursa economica, intrucat se alimenteaza de la lumina solara si vor lumina toata seara.

Felinarele sunt o alta varianta. Aduc o nota nostalgica, in primul rand si pot defini gradina ca fiind un mic colt de rai, un paradis verde, romantic. In colectia noastra, felinarele pot fi din lemn sau metal, integral din sticla, daca zona este amenajata de sezon - cu accente marinaresti, cu maner din iuta, sticla colorata. Iata aici produsul:


De preferat ca intreaga gradina sa fie luminata. Pot fi alesi stalpi decorativi sau corpuri diverse.


Solutii de iluminat pe terasa

Se spune ca detaliile fac diferenta. Asadar, vorbim de atentie la mici decoratiuni ce ofera lumina ambientala. Terasa este punct de atractie al curtii. Si aici variantele sunt dintre cele mai diverse: aplice, felinare, instalatii sau spoturi led.

Important de subliniat este ca aici atmosfera trebuie sa fie primitoare, asadar este de preferat sa alegi lumina calda si nu cea galbena. Intr-un decor rustic, spre exemplu, pot fi alese lanternele de tip felinar, cele care pastreaza forma clasica. Vezi aici:


Pentru locatii mai pretentioase si, totodata, mai modern amenajate, sugeram, spre exemplu, lampioanele de hartie. Acestea sunt, de asemenea, disponibile in cadrul paginii noastre.


Iluminatul pomilor si arbustilor

Cu siguranta iti amintesti de gradinile din filme, unde petrecerile nocturne insemnau si lumina printre pomi si arbusti. O astfel de practica da viata gradinii. In acest sens pot fi alese lampioane sau instalatii led ce vor fi plasate peste zona de verdeata. Efectul este unul exceptional dupa apusul soarelui, cand intregul decor se transforma intr-un cadru de basm.

Exista diverse forme, culori si marimi ale acestor instalatii. Aminteste-ti de efectul luminitelor de Craciun, cand totul este feeric sub luminile colorate din brad. Ei bine, poti obtine un astfel de efect daca rotesti instalatia in jurul tulpinilor sau daca pui luminite peste crengile copacilor.


Culori sau lumina clasica?

O nota de culoare subtila o obtii cu felinarele care sunt realizate din sticla colorata. Cromatica are o influenta majora asupra starii de spirit in mod special. Verdele, spre exemplu, va scoate in evidenta frunzele si gazonul, rosul va da o tenta de maro copacilor, iar galbenul poate crea o imagine tomnatica. Daca, in schimb, iti doresti sa pastrezi toate tonurile de culoare naturale, opteaza pentru lumina alba.

Iluminatul din gradina este negresit un accent al zonei pe care ai amenajat-o. Nu este insa de omis importanta acestei sarcini, tinand cont ca acum este sezonul serilor petrecute afara.

Comentarii

Nici o postare găsită

Postare nouă