Contacteaza-ne: 0771 079 952

Decor de sarbatoare – ce tendinte se impun in 2019

11/11/2019
de catre netsiter netsiter
brad cu globuri si lumini

Niciodata nu este prea devreme pentru a incepe planul de decorare al casei. Atunci cand mergeti in magazine si sunteti impresionati de culori si forme ale decoratiunilor, este important sa stiti ce paleta cromatica sa alegeti. Un astfel de principiu este punctul de start, caci un amestec haotic nu este ceea ce va doriti.

Celebrele culori auriu, argintiu, verde si rosu raman intr-un top al simbolurilor pentru Craciun, eternele culori care definesc aceasta perioada. Insa mici ajustari si completari nu strica. Sa vedem ce se poarta anul acesta:


Inspiratia din natura

Din punct de vedere cromatic, se pot alege foarte bine culorile neutre. Acestea vor fi negresit un fundal perfect pentru decoratiunile de Craciun.

Texturile naturale si decoratiunile inspirate din natura sunt la mare cautare. Spre exemplu decoratiunile din lemn sunt atemporale. Conurile de brad pot fi si ele prezente, mai ales in decorul ce aminteste de stilul rustic.

Texturile pufoase si elegante pot fi reprezentate de materiale precum catifeaua.

Acestea sunt mai degraba potrivite intr-un decor modern, inspirat de trendurile actuale, cand bradul este decorat cu globuri statement. Eleganta suprema pe care v-o doriti poate fi reprezentata, de asemenea, de globurile ce combina texturi si stiluri, auriul lucios si catifeaua, cu aplicatii stralucitoare.

Marile branduri internationale au propus deja texturi calduroase, puf, blana si insertii de acest gen care ne duc cu gandul la cadrul acela idilic – casa in care trosnesc bustenii in semineu, cu bradul incarcat si decorat cu bun gust, cu ninsoarea ca in povesti. Puteti recrea cu usurinta un astfel de cadru:

Altfel spus, schemele de decor pentru Craciunul de anul acesta amesteca florile naturale, plantele, mugurii, coronitele de brad sau ghirlandele vegetale.


Alegerea decoratiunilor in functie de camera unde va sta bradul

Cu insertiile de elemente inspirate din natura merge perfect albul. Eleganta vine de la argintiu si auriu, insa nu impreuna. Alternarea de globuri rotunde cu cele pline si o stea in varf sunt de asemenea repere de avut in vedere.

Cu toate ca sunt atat de multe idei care sa va inspire, in cele din urma cromatica depinde si de restul decorului. Camera in care va fi amplasat bradul este cea care dicteaza oarecum si ce paleta de culori puteti alege. Daca vorbim despre peretii ce au o culoare intensa, atunci bradul alb si in contrast este chiar de preferat, pentru ca altfel il veti confunda cu decorul. Daca lucrurile sunt invers, atunci va puteti bucura de alegeri altfel, cum ar fi nuantele inchise, visiniu, rosu intens, gri etc.

Daca simtiti nevoia sa va inspirati, nu uitati ca DecoDepot aloca o sectiune speciala pentru decoratiunile de sezon. Craciunul ocupa un loc important in inimile noastre, asadar tot ce tine de amenajare inseamna o atentie aparte pentru culori, forme si texturile decoratiunilor. Daca sunteti genul de persoane traditionale si clasice in gusturi, alegeti tot ce va inspira din natura, lemn, flori, iar daca sunteti mai degraba atrasi de modern si contemporan, puful, sclipiciul, culorile intense sunt sigur pe placul vostru.

Comentarii

Nici o postare găsită

Postare nouă