Contacteaza-ne: 0771 079 952

Cate tipuri de ghivece exista si ce plante aromatice poti creste in propria locuinta

15/07/2020
de catre netsiter netsiter

Esti in cautarea unei activitati practice pe care sa o desfasori in propria locuinta? Iata ca noi, ca de fiecare data, venim cu recomandari pentru tine. Astazi ne-am propus sa vorbim despre tipurile de ghivece pe care noi ti le punem la dispozitie in cadrul site-ului nostru. Bineinteles, vrem sa extindem subiectul si asupra plantelor aromatice pe care le poti creste in propria locuinta.

Pentru ca suntem in toiul verii, iar gradinaritul este in floare, propunerile din cadrul acestui articol sunt de actualitate. In categoria de decoratiuni gradina din cadrul site-ului nostru vei regasi o multime de modele de ghivece, dupa cum prea bine probabil stii deja de ele. Haide sa vorbim mai pe lang despre fiecare tip in parte.

      Ghivecele din plastic

Acest tip de ghivece este cel mai des intalnit. De ce? Prin simplul fapt ca sunt usoare si pot fi mutate oriunde cu usurinta. Sunt rezistente, nu se sparg in prima faza. Bineinteles, dupa o expunere indelungata la soare sau dupa ani intregi de folosire, acestea pot deveni casabile.

Ghivecele din plastic sunt ideale pentru plantele ce iubesc apa extrem de mult, deoarece retin o foarte mare cantitate de umezeala.

      Ghivecele din ceramica

Cu siguranta iti aduci aminte si tu de ghivecele bunicii, acele ghivece clasice din teracota, extrem de grele. Bine, acum piata s-a mai modernizat, astfel ca ghivecele din teracota actuale sunt o idee mai usoare, dar la fel de sanatoase si frumoase.

Noi, in cadrul rubricii cu ghivece din teracota, ti-am pregatit doar modele la moda, modele de actualitate, usor de integrat in spatiul din locuinta ta, in decor mai bine spus.

      Ghivece din lemn

Recomandarea noastra pentru tine, daca esti o persoana adepta a stilului rustic, minimalist si elegant, sunt ghivecele din lemn. Acestea pot avea forme variate, la fel de bine cum pot prezenta si texturi exterioare diverse - in functie de lemnul din care sunt confectionate.

Pentru a te bucura de ele ani la rand, noi iti recomandam sa le asezi pe un suport sau orice altceva care sa impiedice contactul direct cu solul. Lemnul este ca un burete atunci cand intra in contact cu apa. De la umezeala prea multa, acesta se va umfla, ulterior va mucegai si se va deteriora, urmand ca apoi sa nu mai fie bun la nimic.

Ai ghivecele de la noi - tu doar vino cu plantele aromate!

Ce poate fi mai frumos decat sa intri in propria bucatarie si sa fii inconjurat de tot felul de plante aromatice? Ce poate fi mai frumos decat sa stii ca folosesti condimente bio pentru a prepara bucate delicoase pentru intreaga familie?

La capitolul plante aromate ce merita a fi crescute in locuinta, noi ti le recomandam pe urmatoarele:

Menta o poti folosi atat la ceai, limonada sau alte bauturi din aceeasi sfera, cat si la gatit. Pentru ca este o planta cu radacini lungi ce pastreaza extrem de bine umiditatea, noi iti recomandam ghicevele incapatoare din ceramica. Nu uita ca este o planta cu temperament de lumina, asa ca ofera-i locul bine meritat la fereastra.

Busuiocul, rozmarinul, cimbrul, dar si patrunjelul sunt alte plante aromatice ce se vor completa perfect cu ghivecele noastre. De exemplu, pentru patrunjel vei avea nevoie de un ghiveci mai inalt, dar si mai spatios. Este o planta cu temperament de umbra, asa ca o poti aseza oriunde in bucatarie. Descopera in cadrul magazinului nostru ghiveciul potrivit pentru el.

Pe langa aromele wow pe care aceste plante le dau mancarurilor tale, ele pot crea si o atmosfera de vis in locuinta ta, o atmosfera vie si parfumata.

Fii creativ, iar noi ne vom plia dupa cerintele tale! Gasesti decoratiuni pentru gradina si casa aici.

Comentarii

Nici o postare găsită

Postare nouă