Contacteaza-ne: 0771 079 952

Balconul - idei de amenajare pentru mica oază din oraș

07/06/2022
de catre
balconul idei de amenajare

Pentru că vremea este din ce în ce mai blândă și mai călduroasă, simțim nevoia să petrecem cât mai mult timp în aer liber. Cei care locuiesc la casă se pot bucura de un spațiu exterior mai mare, însă și cei care stau la bloc își pot transforma balconul într-o mică oază cu ajutorul elementelor de decor potrivite, în funcție de stilul de amenajare preferat. Iată câteva sfaturi care să te ajute să îți decorezi colțișorul de relaxare. 


Mobilier

Atunci când alegi piesele de mobilier pentru balcon, trebuie să ai în vedere faptul că spațiul este limitat, astfel mobila trebuie să aibă dimensiuni reduse. Pentru a-ți savura cafeaua și pentru a te bucura de aerul proaspăt înainte de a-ți începe treaba, este de ajuns să ai un set de mobilier format din 3 piese – o măsuță mică, discretă și două scaune.  

Dacă ești o fire romantică și îți place să aduci puțin din amenajarea interioară și în exterior, setul de mobilier Amore – gri sau alb -  poate fi alegerea ideală pentru a completa decorul. Iar dacă ești pasionată de lectură, un fotoliu suspendat te poate ajuta să îți creezi un colțișor comod și liniștitor pentru citit. 

Materialele naturale, în culori deschise, așa cum este și răchita, ne duc adesea cu gândul la vacanță, la căldură și la apa de-un albastru cristalin. Cu un set din 3 piese realizate din răchită așezat la tine pe balcon, te poți gândi deja la vacanță, bucurându-te de razele de soare care îți încălzesc sufletul și trupul.


Sursa: https://roofandfloor.thehindu.... 

Plante

Chiar dacă nu ai la dispoziție mult spațiu, plantele și florile în diverse nuanțe și cu mirosuri care mai de care mai îmbietoare, pot da viață oricărui spațiu, indiferent de ghivecele sau jardinierele alese.  

Dacă îți dorești ceva mai simplu, care să se potrivească cu celelalte elemente de decor, te poți folosi de un ghiveci metalic cu 5 compartimente pe care îl poți agăța pe unul dintre pereți.  

Pentru a-ți surprinde oaspeții și pentru a adăuga o notă romantică, alege un ghiveci de piatră care o să atragă toate privirile de îndată ce florile își vor face apariția. 

Și la capitolul plante poți găsi vase decorative care să te trimită cu gândul la vacanță. Printre recomandările noastre se numără și cadrul din lemn cu 5 vase de sticlă agățate.  Plantele recomandate pentru acest tip de vas sunt crotonul, mușchiul verde și cel brun, dar și specii mici de ferigi și maranta, care pot rezista în astfel de spații înguste și nu necesită multă apă.


Sursa: https://unsplash.com/photos/h_...

Iluminat

Chiar dacă ai o lustră sau o plafonieră care îți luminează micul colț de rai, poți alege să așezi și un felinar metalic, din sticlă sau din lemn pe măsuța de cafea sau într-unul dintre colțurile balconului, în funcție de stilul de amenajare ales. Acesta va face spațiul mai primitor, de îndată ce soarele apune.  


Sursa: https://unsplash.com/photos/uR...

Textile

Pentru ca decorul să fie complet, nu ar trebui să lipsească textilele care, împreună cu celelalte elemente folosite în amenajare, transformă balconul într-un loc confortabil și odihnitor, numai bun pentru a petrece o seară de vară alături de persoana iubită sau de câțiva prieteni. 

Pentru un balcon amenajat în nuanțe cât mai deschise, poți folosi un covor tradițional de culoare albă sau un covoraș în nuanța natur din bumbac și iută. Dacă ești în căutarea unei pete de culoare, poți alege un covor tradițional în diverse culori – verde, albastru, roz sau portocaliu – sau unul care să le îmbine pe toate. 

Chiar dacă pe parcursul zilei vremea este de partea noastră, atunci când se lasă seara, temperaturile nu mai sunt la fel de prietenoase. Așază pe spătarul scaunului o pătură care să te ajute să te încălzești. Ai diverse variante din care să alegi: din bumbac, cu textură de catifea, din imitație de blană, din acril sau pături fleece – toate completând decorul final. 

Și pentru că știm că atunci când ești în preajma celor dragi conversațiile sunt lungi și plăcute, îți recomandăm să folosești și câte o pernă decorativă pentru fiecare scaun. În acest fel veți sta comod și vă veți putea împărtăși toate întâmplările recente. 


Sursa: https://unsplash.com/photos/rS...

Comentarii

Nici o postare găsită

Postare nouă